Как да бъдем полезни?

Имате нужда от общи условия за уебсайт или онлайн магазин? Или пък развивате платформа или приложение и искате да сте правно защитени? Свържете се с нас и ще уговорим среща за изясняване на детайлите по вашия онлайн проект.

Contact Us

Връзка с нас

бул. „Черни връх“ 47, София

0887 345 666

contact @ obshti-uslovia.com

facebook.com/obshti.uslovia

* Посещение след уговорен час.

Често задавани въпроси

Защо е важно моят сайт да има общи условия и политики?

Общите условия и политики уреждат отношенията между теб и твоите клиенти или потребители. Дават защита на потребителите чрез отказ от договор, рекламация, замяна, връщане на стока и др. Уреждат се отношения като доставка на стоките или услугите, онлайн решаване на спорове. Дава се информация за защитата на личните данни на потребителите – как се съхраняват и обработват. Не на последно място общите условия защитава твоята интелектуалната собственост като собственик на уебсайта.

Много интернет компании изискват да се предостави линк към общите условия и политиката за поверителност (политиката за зашита на лични данни) на уебсайта, за да може да се използват техните услуги. Такива са например Google и Facebook.

Какво се включва в общите условия?

Общите условия може да се отнасят до всеки елемент, който засяга използването на твоя уебсайт или мобилно приложение, но някои от най-често срещаните раздели включват следното:

  • Условия за плащане на абонаментни услуги, пазаруване, доставка връщане;
  • Списък на злоупотреби и неприемлива дейност, които могат да доведат до прекратяване на акаунти;
  • Правила за използване на форуми или генерирано от потребителите съдържание;
  • Защита на авторски права и търговска марка и всяко съдържание, качено на уебсайта или приложението.

Общите условия могат да варират. Например онлайн магазин ще съдържа много различни правила от уебсайт за споделяне на снимки например. Поради уникалния аспект на всеки бизнес, когато става въпрос за Общи условия, е необходимо да се изработят специфични Общи условия. Не е препоръчително да се вземат Общи условия и политики от други уебсайтове.

Какво представляват общите условия?

Общите условия (Terms and Conditions) определят правилата за използване на твоя уебсайт или мобилно приложение. Това включва дадено поведение от страна на потребителите, ограничено използване на услугата като правото да се прекрати достъпът на потребители, които нарушават правилата. Общите условия са известни също като условия за ползване или споразумения за ползване. Името няма значение, тъй като всички те имат една и съща цел: Защита на твоя бизнес и информиране на потребителите.

Каква е разликата между общи условия и политика за защита на личните данни?

Политиката за защита на личните данни (или Политика за поверителност) се използва, за да информира потребителите за това как се събира, обработва и използва личната им информация. С други думи, това помага да защитиш твоите потребители. Общите условия помагат да се защитиш като собственик на бизнеса. Общите условия обясняват правилата, условията за използване и други изисквания относно използването на твоя уебсайт или приложение. Те предоставят информация за теми като защита на авторските права, условия на предлагани услуги, начини на плащане, генерирано от потребителите съдържание и други.

Общи условия и политики за уебсайт

Общи условия и политики за уебсайт

Общи условия и политики за магазин

Общи условия и политики за магазин

Общи условия и политики за приложение

Общи условия и политики за мобилно приложение