Изготвяне на Политика за защита на личните данни

Политиката за защита на лични данни е документ, който обяснява на потребителите с каква цел и по какъв начин администраторът на уебсайта управлява техните данни.

Не рискувай глоби от Комисията за защита на личните данни!

Ние ще изготвим политика за защита на личните данни за твоя уебсайт, онлайн магазин или платформа за 2 дни.

Научи повече >

Повече от 300 клиенти, ето някои от тях

MyVi - Платформата, която свързва създатели и ползватели на полезно съдържание
PetroffSoft - IT решения
daskalo.dev - Онлайн обучениe в сферата на програмирането
Labsi е приложение, в което следиш резултатите от своите лабораторни изследвания и получаваш експертна информация за здравното си състояние.
Официален дистрибутор на висококачетсвени бебешки, детски и продукти за майката на известни световни марки.
Спорт Оле - онлайн магазин за спортни стоки
Верига ресторанти Ниагара
Бутикова винарна<br />

Какво включваме при изработката на политика за защита на личните данни?

Изготвяме подробна „Политика за защита на лични данни“, изцяло съобразена с твоята дейност и с това какви и колко лични данни се обработват.

Политиката ще отговаря на всички изисквания на действащото законодателство, включително Закона за защита на личните данни и Регламента за защита на лични данни (GDPR).

Документът, който ние разписваме, съдържа следните части:

Основания за обработка на данни

Начин на обработка на данните
Мерки за защита
Права на потребителите

Даваме 100% сигурност

Ако документите се разминават с това, което си очаквал, имаш право да поискаш да ти възстановим платената цена.

Изготвени от адвокат,

Специализиращ в писането на общи условия и политики за всякакъв тип уебсайтове, магазини и платформи.

Сигурно плащане

Използваме 256-bit SSL криптирана защита. Плащането към нас се осъществява чрез сигурната системата на Stripe, както и по банка.

Имаш нужда от изготвяне на политика за защита на личните данни за твоя уебсайт, онлайн магазин или платформа?

Адвокат, специализиращ в писането на политики за защита на личните данни, ще изготви всичко необходимо в рамките на 2 работни дни.

Какво е политика за защита на личните данни?

Политиката за защита на личните данни е известна още като “Политика за поверителност”, “Политика за лични данни”, “Политика за обработка и съхранение на личните данни” съдържа информация за това кога вашият уебсайт събира, използва, съхранява, предава и унищожава информация от потребителите.

Политиката за поверителност описва как вашия бизнес работи с данните на клиенти и партньори и има за цел да информира за всичко, свързано с обработването на лични данни.

Освен за изпълнение на изискванията на GDPR, може да мислите за политиката за поверителност и като начин за изграждане на доверие с потребителите.

Политиката за защита на личните данни е задължителен документ за всеки един уебсайт (блог, онлайн магазин, платофрма, маркетплейс, мобилно/десктоп приложение и др.). Ако нямате политика за лични данни, рискувате глоби от Комисията за защита на личните данни. Ако се установи, че нямате политика за защита на личните данни, то със сигурност сте в нарушение на закона.

Дори Google, Facebook, Stripe, ePay и други изискват да предоставите линк към политиката за поверителност, за да ползвате някои от техните услуги.

Документът трябва да бъде поставен на видно място в уебсайта ви и потребителите да имат лесен достъп до него.

Имаш нужда от изготвяне на общи условия и политики за онлайн магазин?

Адвокат, специализиращ в общите условия и политики, ще изготви всичко необходимо в рамките на 2 работни дни.

Имаш нужда от персонализирани общи условия и политики за уебсайт?

Адвокат, специализиращ в общите условия и политики, ще прегледа твоя сайт и ще изготви всичко необходимо.

Често задавани въпроси

Каква е разликата между общи условия и политика за защита на личните данни?

Политиката за защита на личните данни (или Политика за поверителност) се използва, за да информира потребителите за това как се събира, обработва и използва личната им информация – защита на потребителите. С Общите условия се защитаваш като собственик на бизнеса. Те обясняват правилата, условията за използване и други изисквания относно използването на твоя уебсайт или приложение. Предоставят информация за теми като защита на авторските права, условия на предлагани услуги, начини на плащане, генерирано от потребителите съдържание и други.

 

Какви права имат потребителите съгласно GDPR?

Регламентът GDPR предвижда следните права на физическите лица, които трябва да се спазват при обработването на лични данни: достъп до личните данни; информираност; коригиране, ако данните са неточни; изтриване на личните данни или правото “да бъдеш забравен”; ограничаване обработването на лични данни; преносимост на личните данни, право на възражение спрямо обработването на лични данни.

Изработка на Политика за защита на личните данни

Бъдете внимателни, когато пишете сами или копирате чужди общи условия и политики за лични данни.

Писането на ваши собствени общи условия и политики може да бъде рисковано, тъй като може да пропуснете важни клаузи или да включите такива, които не са релеванти и това да доведе до правни проблеми.

Доверете ни се да изготвим документите вместо вас. Ние имаме богат опит в изготвянето на правни рамки на всякакви уебсайтове, онлайн магазини, платформи, маркетплейс системи, SAAS проекти, мобилни приложения и други в България и чужбина.