Безплатни общи условия
за уебсайт

Ако твоят уебсайт е чисто информативен, а не електронен магазин или друг вид уеб апликация, може да свалиш и да използваш нашите стандартни документи.

Не са подходящи за теб?
Свържи се с нас за изготвяне на персонализирани общи условия.

Какво е съдържанието на стандартните документи?

Нашите стандартни документи за управление на информационен уебсайт съдържат следното:

  1. Общи условия за ползване на уебсайт;
  2. Политика за защита на личните данни;
  3. Политика за използване на бисквитки.

Документите са достатъчни, за да послужат за уебсайт, който представя единствено съдържание.

Ако чрез своя уебсайт потребителите ще могат да правят поръчки или пък ще събираш от тях плащания по какъвто и да е начин, стандартните ни документи няма да ти послужат адекватно.

Свържи се с нас за персонализирани общи условия или поръчай общи условия за магазин.

Как можеш да ползваш стандартните документи?

Можеш да свалиш документите от тази страница и да ги използваш такива каквито са за колкото поискаш свои страници или сайтове. Можеш също така да изменяш свободно текста на документите

Единствените условия са:

  1. Да запазиш поставения от нас линк в края на документите;
  2. Ако даваш документите на трети лица, да не го правиш срещу възнаграждение под каквато и да е форма.

Често задавани въпроси

Защо е важно моят сайт да има общи условия и политики?

Общите условия и политики уреждат отношенията между теб и твоите клиенти или потребители. Дават защита на потребителите чрез отказ от договор, рекламация, замяна, връщане на стока и др. Уреждат се отношения като доставка на стоките или услугите, онлайн решаване на спорове. Дава се информация за защитата на личните данни на потребителите – как се съхраняват и обработват. Не на последно място общите условия защитава твоята интелектуалната собственост като собственик на уебсайта.

Много интернет компании изискват да се предостави линк към общите условия и политиката за поверителност (политиката за зашита на лични данни) на уебсайта, за да може да се използват техните услуги. Такива са например Google и Facebook.

Какво представляват общите условия?

Общите условия (Terms and Conditions) определя правилата за използване на твоя уебсайт или мобилно приложение. Това включва дадено поведение от страна на потребителите, ограничено използване на услугата като правото да се прекрати достъпът на потребители, които нарушават правилата. Общите условия са известни също като условия за ползване или споразумения за ползване. Името няма значение, тъй като всички те имат една и съща цел: Защита на твоя бизнес и информиране на потребителите.

Какво се включва в общите условия?

Общите условия може да се отнасят до всеки елемент, който засяга използването на твоя уебсайт или мобилно приложение, но някои от най-често срещаните раздели включват следното:

  • Условия за плащане на абонаментни услуги, пазаруване, доставка връщане;
  • Списък на злоупотреби и неприемлива дейност, които могат да доведат до прекратяване на акаунти;
  • Правила за използване на форуми или генерирано от потребителите съдържание;
  • Защита на авторски права и търговска марка и всяко съдържание, качено на уебсайта или приложението.

Общите условия могат да варират. Например онлайн магазин ще съдържа много различни правила от уебсайт за споделяне на снимки например. Поради уникалния аспект на всеки бизнес, когато става въпрос за Общи условия, е необходимо да се изработят специфични Общи условия. Не е препоръчително да се вземат Общи условия и политики от други уебсайтове.

Каква е разликата между общи условия и политика за защита на личните данни?

Политиката за защита на личните данни (или Политика за поверителност) се използва, за да информира потребителите за това как се събира, обработва и използва личната им информация. С други думи, това помага да защитиш твоите потребители. Общите условия помагат да се защитиш като собственик на бизнеса. Общите условия обясняват правилата, условията за използване и други изисквания относно използването на твоя уебсайт или приложение. Те предоставят информация за теми като защита на авторските права, условия на предлагани услуги, начини на плащане, генерирано от потребителите съдържание и други.

Имаш нужда от изготвяне на общи условия и политики за онлайн магазин?

Адвокат, специализиращ в общите условия и политики, ще изготви всичко необходимо в рамките на 2 работни дни.

Имаш нужда от персонализирани общи условия и политики за уебсайт?

Адвокат, специализиращ в общите условия и политики, ще прегледа твоя сайт и ще изготви всичко необходимо.